Renovació Biosphere

Ahir 21 de febrer de 2024 varem renovar el nostre compromís amb el Certificat Biosphere. El Centre d’Interpretació del Castell de Gelida en forma part des de l’any 2019 i vetllem per un turisme més sostenible.

En el mateix acte es va presentar el Pla d’Accions 2024 de Penedès Turisme per seguir millorant i creixent el turisme i economia del territori.

Visita dipòsit restes arqueològiques

El passat 19 de desembre de 2023 part de la Junta d’Amics del Castell de Gelida visitaren el dipòsit on es conserven les restes arqueològiques recuperades en les intervencions arqueològiques de l’any 1996 i 2001.

Hi ha molta feina per fer! Més de 29 caixes de material a revisar ceràmica de cuina, rajoles, restes òssies, marbre, etc. Ben aviat haurem de tornar a continuar amb la feina!

Tasques de jardinera al Castell de Gelida

Un dels objectius que es va marcar l’Associació d’Amics del Castell de Gelida per aquest 2023 era iniciar les tasques de jardineria que milloressin l’estat de conservació dels murs del castell i la qualitat de les visites.

Aquestes tasques s’iniciaren el mes d’octubre a la Plaça del Pedró netejant els murs exteriors i interiors i continuaren el mes de novembre amb la recuperació de la Zona Mitja molt afectada per el creixement del sota bosc.

Amb aquestes actuacions es busca un equilibri entre la flora i les restes arqueològiques. A continuació algunes imatges dels resultats obtinguts.